معرفی غارحسن خان قروه (پیریوسف)
طیب صالحی در دالان سوم غار حسن خان سال ۱۳۶۲
طیب صالحی در غار حسن خان دی ماه ۱۳۹۰
طیب صالحی و داریوش الهیاری اولین پیمایش کنندگان غار حسن خان در دالان دوم
همراه برادرم طیب و فریدون میرانی از غارنوردن سنندج در غار حسن خان دی ماه ۱۳۹۰
آنها وجود دالانها و دهلیزهای بیشماری را شناسایی می کنند اما هر بار قسمتی از آن را پیمایش می کنند
دالانهای غار
سپس در طی سالهای ۱۳۶۲ الی ۱۳۶۹ چندین مرتبه متوالی با سایر اعضا از جمله محمود مرادی، همایون نعمتی، شهریارمحمدی، امیر مرادی، کامران اقدامیان فردین صالحی،زنده یاد فردین طاهری …که همگی از اعضای گروه کوهنوردی قاجر بودند، به این غار رفته اند.
این غار در سال ۱۳۶۹ این غار از طرف غارشناسان گروه آرش سنندج مورد توجه قرار می گیرد که با هماهنگی غارنوردان گروه قاجر پیمایش کامل می شود که گزارش آن موجود است.
غارنوردان گروه قاجر (فردین صالحی-محمود مرادی- کامران اقدامیان- فردین طاهری)۱۳۶۸
همراه برادرم طیب و اعضای غارنوردان گروه آرش سنندج دی ماه ۱۳۹۰
دی ماه سال ۱۳۹۰ افتخار داشتم همراه برادرم( طیب صالحی) و تعدادی از غارنوردان گروه آرش سنندج قسمتی از این غار بسیار زیبا را پیمایش کنم .
طیب صالحی در دهانه غار ۱۳۶۲
طیب صالحی در دهانه غار دی ماه ۱۳۹۰
گزارش تصویری و پیمایش کامل غار را در ادامه مطلب بخوانید..
گزارش تصویری غار حسن خان از سال ۱۳۶۲ الی ۱۳۹۰
طیب صالحی و داریوش الهیاری در دهلیز سوم دالان دوم (۱۳۶۲)
غارنوردان گروه قاجر ۱۳۶۸
کامران اقدامیان و زنده یاد فردین طاهری غار نوردان گروه قاجر ۱۳۶۸
طیب صالحی- پیام رضابخش و خبات زمانی از غارنوردان آرش سنندج ( ۱۳۹۰)
هومن صالحی جوانترین عضو غار حسن خان
رونوشت متن گزارش پیمایش غار حسن خان
تاریخ ۱۳۶۹/۳۱۹
ریاست محترم هیئت کوهنوردی شهرستان قروه
احتراما به استحضار می رساند طبق برنامه تنظیمی ساعت ۵ صبح روز جمعه ۱۳۶۹/۳/۱۸ تعداد ۱۷ نفر از گروه کوهنوردان آرش سنندج به همراهی و راهنمایی گروه غارشناسان هیئت کوهنوردی شهرستان قروه متشکل از آقایان طیب صالحی- حمدالله حسن پور- جلال حنیفی و شهریار محمدی غار حسن خان را بطور کامل در مدت ۳:۳۰ ساعت شناسایی کردند.
نکته بسیار قابل توجه و حائز اهمیت این بود که اغلب دیواره هو چشم اندازهای طبیعی و زیبای غار را عده ای سودجو تخریب و ضایعات جبران ناپذیری به مناظر دیدنی غار وارد کرده بودند. حتی در چندین نقطه غار خاکبرداریهای پراکنده نیز انجام داده بودند بر روی یکی از تخته سنگهای آن نشانه ای عمیق از آثار مته های کمپرسور بوضوح مشاهده می شد با توجه به اینکه ماموریت شناسایی بخوبی و با موفقیت ساعت۱۱:۴۵ روز جمعه ۱۸/۳/۱۳۶۹ به پایان رسید اما تخریب ناجوانمردانه غار کوهی از اندوه و تاسف برای بازدید کنندگان به یادگار گذاشت ضمنا قرائن این امر نشانگر آن است که تعداد مخربین بیش از ۳ نفر بوده است.( شناسایی غار را طیب صالحی به عهده داشت)
با تقدیم احترام طیب صالحی
متن اصلی گزارش
نمونه سنگهای داخل غار
گزارش مختصر زمین شناسی غار
در داخل غار معابر های تنگ زیادی زیبایهای کلسیتی وجود داشت دیواره های غار از تراورتن و بلورهای متعدد تشکیل شده است. نسل اول نهشته ها که قسمت اعظم ساختار غار را تشکیل می دهد، همان تراورتن تیره رنگ تست که با لایه بندی موازی افق مشخص است. به دنبال فروکش کردن نهشته های تراورتنی چشمه نسل دیگری از نهشته های خود را بصورت بلورهای با بافت اسفرولیتی در لابلای درز و شکافهای تراورتن گذاشته است به طوریکه این رگههای بلوری سفید رنگ کلسیت، تراورتن را قطع کردهاند. آخرین تپش های عمر چشمه تراورتنی در کف این غار هنوز جریان دارد و اندک گرمایی که دارد فضای درون غار را گرم کرده است. این اندک گرما باعث انحلال اندکی از سنگهای آهک شده و بصورت فاز گازی محلول دیوارهای غار را بلور فرش کرده است.
بلورهای تشکیل شده و در حال تشکیل روی یواره های غار، کلسیت هستند. بلوری تری گونال کلسیت بصورت اشکال دندان سگی، گل رزی و ساده دیده می شوند. در مواردی آهن شسته شده از سنگهای آتشفشانی در لابلای تراوتن، توسط آبهای گرم نهشته شده اند. آهن موجود بیشتر بصورت کتنی هماتیت و گاها بصورت دندریتی هستند که احتمالا آهن نیتیو باشند
منبع: گروه کوهنوردی و غارشناسی آرش سنندج